kupski val

Biljana Željeznjak iz Hrvatskih voda Karlovac...

Go down

Biljana Željeznjak iz Hrvatskih voda Karlovac...

Postaj by zagor on uto stu 12, 2013 8:55 am

U sljedećim satima razmjeri poplava u Karlovcu bit će još veći.

Iako će vodostaji rasti za još nekoliko centimetara, a opadanje se očekuje u drugom dijelu dana, voditeljica Ispostave Hrvatskih voda u Karlovcu Biljana Željeznjak najavljuje kako će do tada voda pronaći put i još više poplaviti niže predjele.

"Trenutno stanje vodostaja svih rijeka u Karlovcu, znači njihovo vrhunjenje očekujemo u sljedećim satima. Bit će to porast od nekoliko centimetara, a nakon toga neko vrijeme stagnacija i u drugom dijelu dana polagano opadanje. Svi vodomjeri na Kupi uzvodno od Karlovca pokazuju smanjenje vodostaja, ali ovaj puta smo imali veliku vodu na slivu rijeke Mrežnice i Korane što je uzrokovalo visok vodostaj Kupe u Karlovcu", pojašnjava Željeznjak.

"Plavljenja koja su uobičajena kod ovih vodostaja nisu tako izrazita kao što je bilo u siječnju, ali ona će se svakim satom pojačavati i te će poplavne vode početi polako zapunjavati i poplavljivati površine u zaobalju rijeka", upozorava Željeznjak.

Vodostaj rijeke Kupe u 9 sati je 777 centimetara (što je u odnosu na sat prije pad za jedan centimetar) i na snazi su izvanredne mjere obrane od poplave. Željeznjak očekuje da će do sutra vodostaj i dalje biti visok ali da ćemo se vratiti u stanje redovnih mjera.
zagor
zagorBroj postova : 59
Bodovi : 2144
Join date : 29.09.2013

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.