kupski val

Djecu hranimo fekalijama, gnjojem, klorom i kemikalijama!

Go down

Djecu hranimo fekalijama, gnjojem, klorom i kemikalijama!

Postaj by Admin on pet stu 15, 2013 12:42 pmJedna od najodvratnijih stvari koja se nalazi u popularnom "Happy mealu" je ružičasta sluz, a ta sluz nalazi se u svim jelima koja su navodno napravljena od govedine. IO9 i Reuters nedavno su objavili znanstvene studije i podatke koji otkrivaju sastav pilećih nuggetsa u restoranima brze hrane. U njima se nalazi samo 48,5 posto piletine, a ostatak je sačinjen od otpadaka kao što su kožica, krijest, unutrašnjost organa piletine te žila i nerva.

Junk food franšize nekada su se povezivale s ostvarenjem američkog sna i zapadnjačkog načina života. Međutim, dogodilo se buđenje u surovoj i tajkunskoj, kapitalističkoj stvarnosti, a na vidjelo počinju izlaziti sastojci koji su nepovezivi s mesom i mesnim prerađevinama. Jedna od najodvratnijih stvari koja se nalazi u popularnom "Happy mealu" je ružičasta sluz, a ta sluz nalazi se u svim jelima koja su navodno napravljena od govedine.

IO9 i Reuters nedavno su objavili znanstvene studije i podatke koji otkrivaju sastav pilećih nuggetsa u restoranima brze hrane. U njima se nalazi samo 48,5 posto piletine, a ostatak je sačinjen od otpadaka kao što su kožica, krijest, unutrašnjost organa piletine te žila i nerva. Studija tima znanstvenika dr. Richarda D. deShazoa s medicinskog sveučilišta Mississippija u Jacksonuotkrila je da se u jednom poznatom nuggetsu nalazilo samo 40 posto mesa, a ostatak je sačinjen od otpadaka mesne industrije kao što su pulverizirane kosti. Studija je to objavljena u The American Journal of Medicine. Uz već navedene sastojke koristi se i celuloza i kukuruzni gustin kako bi se svi sastojci formirali u popečke, a rabe se i razne emulzije kako bi se spriječilo odvajanje vode iz sastojaka. Također, u uporabi su i hidrogenizirane masti koje su uzročnik krvnih bolesti i lošeg kolesterola. U brzu hranu u velikim količinama dodaje se soja koja stvara poremećaje endokrinog sustava, a može se na tržištu naći jedino u GMO izdanju. Uza sve ovo nezaobilazan sastojak su i sintetički spojevi poput konzervansa i sladila pa sve do pojačivača okusa koji varaju naš mozak da je nešto ukusno iako je stvaran okus miris na otpatke.

I Natural News je uspio šokirati ljubitelje McDonaldsa objavivši vijest o vlaknima koja su istovjetna transgeničnoj kugi pod nazivom Morgellons ili morgelonova bolest, a koje su istražitelji pronašli u 10 komada pilećih nuggeta ovog proizvođača. Zbog velike znatiželje javnosti, Natural News napravio je novo istraživanje, a na čelu tima bio je Mike Adams koji je pileće nuggetse uputio u laboratorij na ispitivanje, a situacija s početka priče se ponovila. Adams je rekao da ne smatra da je opasno hraniti se tim proizvodima, ali vlakna u hrani stvaraju brojna pitanja o porijeklu sastojaka korištenih u nuggetsima.

I FDA je priznala probleme s ogromnim količinama arsena u piletini koja se proizvodi i prodaje u SAD-u, a ista agencija izjavila je i da se trovanje potrošača odvija dugih 60 godina. Amerikanci se tako truju pilećim arsenom više od pola vijeka.

AlterNet je također objavio informacije o tome da vlada SAD-a pere ruke od odgovornosti prema vlastitom narodu kada je riječ o serviranju otrova i otpadaka u svakodnevnoj hrani. Gnjoj, klor, fekalije i kemikalije svih mogućih sastava su samo neki od posebnih začina s kojima se moraju  nositi američki potrošači. Vlada SAD-a je 1998. skinula ovlasti od državnog inspektorata da nadzire kvalitetu mesne industrije. Tada je SAD postala prva zemlja svijeta u kojoj kompanije čiji je posao prerada mesa i mesnice same sebe nadziru. Naknadnim stvaranjem HACCP-ili Hazard Analysis and Critical Control Points omogućila se prodaja mesa i mesnih prerađevina opasnih za zdravlje potrošača, a vlada SAD-a nema pravo učiniti ništa po tom pitanju. Naknadnim dodatkom ovom programu pod imenom HIMP ili Hazard Analysis and Critical Control Point Based Inspection Models Project je decimirao brojeve inspektora koji nadziru kakvoću piletine i pilećih prerađevina dok je u isto vrijeme isti program omogućio sprejanje i uštrcavanje različitih antibakterijskih spojeva u meso kako bi se navodno smanjile bakterije i mikroorganizmi u mesu. Tiskovina Daily Finance je ovakav način kontrole mesa i mesnih prerađevina u SAD-u nazvala Spray nad Pray, dok krajnji potrošači još uvijek ne znaju što zapravo jedu.

Sa sramotnim protokolom HACCP/HIMP infekcije, tumori, lezije, rane, modrice, otekline, čirevi, plikovi i lišajevi više ne predstavljaju zdravstveni problem ili opasne dijelove koji se trebaju odstraniti iz piletine i mesa druge peradi. OCP ili pravilnik o „Zaštiti potrošača SAD-a" smatra da se takve pojave trebaju ukloniti s peradi tek kada je 50% posto životinje prekriveno „anomalijama," drugim riječima ako je neka kokica prekrivena gnjojnim ranama ili tumorima na području od 49,9% njena tijela, ona će bez ikakvog "čišćenja" završiti u pašteti, umaku ili mesnom naresku.

Velike kompanije mesne industrije u Americi kao što su Red Robina, Applebeeja, Outback Stakehouse neprestano se provlače po američkim medijima zbog trovanja potrošača, a poznati Wright County Egg i Penaut Corp su do sada u nebrojenim slučajevima optuženi za širenje salmonele iako se pravdaju održavanjem visokih standarda kvalitete mesa i jaja. Svijet je globalno selo, a bogate kompanije i franšize ove hrane zarađuju na svim tržištima, a i naša djeca mogla bi se uskoro hraniti sa spomenutom piletinom, a u tim kompanijama vlada samo jedan zakon-zarada. No, očuvanje našeg zdravlja nešto je što bi trebalo biti važno nama, kada već nije njima.


Admin
AdminBroj postova : 341
Bodovi : 2813
Join date : 02.09.2013

http://kupski-val.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.