kupski val

ROZP tvrdi...

Go down

ROZP tvrdi...

Postaj by Admin on sub stu 30, 2013 5:17 pmInkasator d.o.o. nezakonito obavlja uslugu prisilne naplate, a samim tim i stječe protupravnu imovinsku korist koja mu se isplaćuje kao naknada za provođenje postupka prisilne naplate. Prisilnu naplatu bi trebala vršiti trgovačka društva kojima je potrošač dužnik, a nikako posrednik u naplati. Inkasator može samo izvijestiti tko nije platio račune, poručili su iz Regionalne organizacije za zaštitu potrošača.

Priopćenjem su se, pojasnio je Željko Tomašić, oglasili nakon više upita i žalbi potrošača na provođenje prisilne naplate koju Inkasator provodi zbog dugova nastalih nepravovremenim plaćanjem računa vodne usluge i zbrinjavanja komunalnog otpada.

- Neosporno je da potrošači koji su u ugovornoj obvezi s trgovcem moraju ispunjavati ugovorne obveze tj. plaćati račune za pruženu uslugu. Ali se bez obzira na Odluku o objedinjenoj naplati, koju vrši u ime nekih trgovačkih društava koje pružaju javne usluge, ne može ni u kom slučaju vršiti i „objedinjena prisilna naplata“, naglasili su u ROZP-u, zaključivši da Inkasator može pokretati ovrhu samo za dugove koji su nastali obavljanjem djelatnosti upravljanja zgradama, a ne za dugove drugih poslovnih subjekata.

Izvor:
KAportal.hr


Admin
AdminBroj postova : 341
Bodovi : 2866
Join date : 02.09.2013

http://kupski-val.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.