kupski val
Djevojčice i dječaci piju pivo, a za marihuanu misle da je ljekovita 07_ful10

Djevojčice i dječaci piju pivo, a za marihuanu misle da je ljekovita

Go down

Djevojčice i dječaci piju pivo, a za marihuanu misle da je ljekovita Empty Djevojčice i dječaci piju pivo, a za marihuanu misle da je ljekovita

Postaj by Admin on ned lis 06, 2013 12:28 pm

Djevojčice i dječaci piju pivo, a za marihuanu misle da je ljekovita 13299511

U Karlovačkoj je županiji čak 80 posto učenika osmih razreda jednom ili više puta konzumiralo alkoholna pića, a njih čak 43 posto u posljednjih mjeseca dana. Razlike nema, djevojčice i dječaci piju pivo, dok je prosjek u Hrvatskoj da su djevojčice sklonije žestokom piću pomiješanom sa sokom.

 Djeci popularno opijanje

 No, čak se 40 posto ispitanika unazad mjesec dana opijalo, poražavajući su rezultati ankete provedene nad 1061 učenikom u šest osnovnih i dvije srednje škole u Karlovcu i Ogulinu. Anketa je provedena u sklopu preventivnog projekta ‘Zdrav za pet’ kojeg provode PU karlovačka, Služba za zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije u sklopu nacionalnog programa.

 – Osim anketa, u prošloj smo školskoj godini održali i niz predavanja kako bismo učenike upoznali sa zdravstvenim problemima koje donose opijanje, konzumacija droga, pa i kockanje, ali i sa kaznenom odgovornošću. Ove školske godine projekt prevencije ‘Zdrav za pet’ provodit ćemo u svim osnovnim i srednjim školama u županiji - kazala je Anita Gračan, službenica za prevenciju Ureda načelnika PU karlovačke.

 Ivan Sušanj iz Službe za zaštitu mentalnog zdravlja kazao je da učenici često na internetu pronalaze krive podatke, pa su stekli dojam da je konzumacija marihuane čak i ljekovita.

 – Zato smo im na radionicama pokušali objasniti da moraju rješavati uzroke koji dovode do opijanja ili konzumacije droga. To su najčešće depresija, neke fobije, traume, stres uglavnom psihološki problemi. Učenici moraju usvajati zdrave stilove života, te postati svjesni odgovornosti u očuvanju vlastitog zdravlja - pojasnio je Sušanj.

 Dio poražavajućih podataka odnose se i na konzumaciju droga. Marihuanu je barem jednom u životu uzelo 16 posto ispitanika, u RH je prosjek 12 posto, a s ecstasyem eksperimentira njih dva posto. Čak je 38 posto učenika više puta udisalo ljepila ili neka druga otapala.

 Kockaju cure i dječaci

 – Ecstasy u 99 posto slučajeva koriste osobe koje su hiperaktivne, imaju poremećaj u ponašanju, pa ih on smiruje. No, upućujemo djecu da za to postoje pravi lijekovi - pojasnio je Ivan Sušanj. Nema razlika ni u kockanju ili klađenju, čak 25 posto djevojčica i dječaka kockali su se ili kladili tijekom mjeseca.

VLM
Admin
Admin

Djevojčice i dječaci piju pivo, a za marihuanu misle da je ljekovita Admin11

Broj postova : 341
Bodovi : 2989
Join date : 02.09.2013

http://kupski-val.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.