kupski val
Sramota na groblju Jamadol 07_ful10

Sramota na groblju Jamadol

Go down

Sramota na groblju Jamadol Empty Sramota na groblju Jamadol

Postaj by Admin on pet stu 01, 2013 3:45 pm

Sramota na groblju Jamadol: Grob poginulog branitelja ide na licitaciju jer država, odnosno Grad ne plaćaju grobnu naknadu


[You must be registered and logged in to see this link.]
Deklarativno počast hrvatskim braniteljima, a stvarnost drugačija?
Prilikom posjeta grobu Stjepana Štajduhara, branitelja poginulog i pokopanog na groblju Jamadol u Karlovcu (polje 8, red 11, broj 19) pronašao sam, u obliku tipske cedulje obješene pored nadgrobne ploče, obavijest Zelenila Karlovac o nepodmirivanju troškova grobnog mjesta, započeo je tužnu priču Alenko Prpić, kojeg je jučer neugodno iznenadilo to što je vidio na grobu svog prijatelja, te se odlučio gradonačelniku, ali i cjelokupnoj karlovačkoj javnosti obratiti otvorenim pismom.
Kako kaže, u razgovoru s predstavnikom Zelenila saznao je da je vlasnik grobnog mjesta Ministarstvo obrane, da je pravo na grobno mjesto izgubljeno zbog neplaćanja godišnjeg troška održavanja te da grob ide na licitaciju, a tijelo Stjepana Štajduhara bit će ekshumirano i prebačeno u zajedničku, dakle masovnu grobnicu.
- U karlovačkoj podružnici Ministarstva branitelja kazali su mi da to nije prvi i jedini slučaj. Uz Stjepana je sahranjena i njegova majka, a prije deset godina preminuo mu je i otac.  U Ministarstvu branitelja u Zagrebu mi je objašnjeno kako su Stjepan Štajduhar i svi poginuli branitelji Zakonom proglašeni osobama od iznimnog značaja za Republiku Hrvatsku te da zaštitu njihovih vječnih počivališta i skrb o njima trajno preuzima država putem lokalne samouprave, nastavio je Prpić.
Opravdano revoltiran, pita se je li možda gradonačelnik Karlovca i direktor Zelenila ne poznaju Zakon, a možda ih je netko i trebao obavijestiti.

[You must be registered and logged in to see this link.]
Skandal na Jamadolu – grob brantelja predviđen za prekopavanje
-U Zelenilu znaju da je riječ o grobu poginulog branitelja, dakle to znaju i direktor Zelenila i gradonačelnik Karlovca. Od gradskih službenika očekujemo brigu i pažnju spram svojih građana. Stjepan Štajduhar dobio je cedulju kojom ga Zelenilo i grad javno kažnjavaju zato što je za svoj, naš i njihov grad Karlovac poginuo, zaključio je Prpić.

Izvor:
KAportal


Sramota na groblju Jamadol Sigpic10
Admin
Admin

Sramota na groblju Jamadol Admin11

Broj postova : 341
Bodovi : 2989
Join date : 02.09.2013

http://kupski-val.forumhr.com

[Vrh] Go down

Sramota na groblju Jamadol Empty Slučaj groba hrvatskog branitelja

Postaj by Admin on sub stu 02, 2013 3:07 pm

Grad će se uključiti u rješavanje problema
Grad Karlovac uključit će se u rješavanje problema nastalog s grobom hrvatskog branitelja.
Sramota na groblju Jamadol Jelia_10
"Temeljem otvorenog pisma kojeg je uputio g. Prpić, želimo Vas obavijestiti da je Gradonačelnik Damir Jelić kontaktirao direktora tvrtke Zelenilo Stjepana Turkovića, kako bi se informirao o slučaju.

Direktor ga je obavijestio da u niti jednom trenutku nije bila namjera ekshumirati tijelog poginulo branitelja, te da su obavijest postavili kako bi došli do podataka o korisnicima, kao i da nemaju podatak da je riječ o hrvatskom branitelju.

Grad Karlovac će se svakako uključiti u rješavanje ove problematike, jer nećemo dozvoliti da se obezvrijedi žrtva hrvatskih branitelja" stoji u priopćenju Grada.


Sramota na groblju Jamadol Sigpic10
Admin
Admin

Sramota na groblju Jamadol Admin11

Broj postova : 341
Bodovi : 2989
Join date : 02.09.2013

http://kupski-val.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.