PISMO ČITATELJICE
Stranica 1 / 1.
PISMO ČITATELJICE
PISMO ČITATELJICE 'Stožer za obranu američkog New Yorka... jeste li ikada čuli za takvo što?!'
Jedna čitateljica Jutarnjeg lista burno je reagirala na činjenicu da su se u Vukovaru formirale dvije kolone na Dan sjećanja na žrtve grada heroja, te nam je poslala pismo koje objavljujemo u cjelini....
Stožer za obranu američkog New Yorka... jeste li ikada čuli za takvo što? Jeste li možda čuli za stožer za obranu francuske države? Ili mozda za obranu engleske Engleske?
Ja sam živjela u Americi, Francuskoj i Engleskoj i nikada u životu nisam posvjedočila sramoti kakva se može danas vidjeti na ulicama Vukovara. Zar nitko ne shvaća da ovi iz Stožera vrijeđaju Hrvatsku? Vrijeđaju mene kao Hrvaticu.
Ni u jednoj zemlji u kojoj sam živjela nisam nikada vidjela da na dan recimo obilježavanja napada na blizance u New Yorku da se osniva stožer za obranu američkog New Yorka. U Americi su ljudi jako politički podijeljeni, možda više nego u Hrvatskoj. Ali nikada baš nikada nisam vidjela da je postojala odvojena komemoracija ili obilježavanje.
Jeste li ikada bili u Francuskoj na Dan pada Bastilje? Cijela Francuska je ujedinjena. Znate li koji je moto francuske države: Liberté, Egalité, Fraternité (Sloboda, Ravnopravnost i Bratstvo). I Francuska je politički podijeljena zemlja. Što se toga tiče ima većih problema nego Hrvatska, imaju velike imigracijske probleme ali NIKAD, ama baš NIKADA nisu bili odvojene kolone na važne dane u Francuskoj - da je netko više Francuz od drugog.
Trebam li isto reći i za Veliku Britaniju? Remembrance Day? Jeste li ikada čuli za to? Čuli ste za Veliku Britaniju sigurno, najpodijeljeniju zemlju u Europi. Što se toga tiče puno gore nego u Hrvatskoj, postoje države unutar kraljevine, prekomorski teritoriji i svatko vuče na svoju stranu, ali na dan Remembrance Day SVI su zajedno. Nema odvojenih kolona.
STOGA SRAM VAS BILO! Da ste u nekoj normalnoj zemlji gledali bi vas s prezirom. Ovo je dan sjećanja na vukovarske žrtve, dakle one kojih više nema. A što vi radite??? SRAMOTA! To nema nigdje!
Izvor:
Jutarnji
zagor- Broj postova : 59
Bodovi : 4219
Stranica 1 / 1.