kupski val
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Knaufom do prostora

Go down

Knaufom do prostora Empty Knaufom do prostora

Postaj by Admin ned pro 08, 2013 6:36 pm

Najčešće se koristi pri uređivanju potkrovlja
Otkako je prije nekoliko desetljeća počela njihova upotreba u graditeljstvu, prešane gipsane ploče (ili popularnije knauf) neizostavni su materijal u uređenju interijera.
Koriste se za gradnju nenosivih pregradnih zidova, uređenje potkrovlja, za spuštene stropove, od njih se rade korpusi ormara, različite obloge, police, čela stuba... Njihovo je postavljanje jednostavno i relativno jeftino, a dobar su i protupožarni materijal.
[You must be registered and logged in to see this link.]

Različita svojstva
Na tržištu postoji niz gipsanih ploča različitih svojstava. Tako postoje gipsane ploče koje su i dobar zvučni izolator, ploče koje su odlične za gradnju u vlažnim prostorijama ili u kojima se očekuje veća količina vlage u zraku (kupaonice, fitness dvorane, bazeni...), ploče koje se lagano savijaju ili ploče pogodne za postavljanje podnih obloga od PVC-a, linoleuma ili keramičkih pločica. Postoje i gipsane ploče koje se koriste za obnovu pročelja ili za balkonske ograde...
Pitajte stručnjaka
Za postavljanje knaufa potrebno je imati odgovarajuće čelične profile, staklenu vunu, posebne vijke i traku za rubove. Gradnja, primjerice, pregradnih zidova s knaufom počinje postavljanjem profila. Oni se postavljaju na određenoj udaljenosti koja ovisi o veličini zida i knauf ploča. Unutar praznine profila stavlja se staklena vuna ili neki drugi izolacijski materijal, željene debljine te na kraju knauf ploče.
Cijena knauf ploča ovisi o njihovim karakteristikama, debljini i veličini, a mogu se naći već od 38 kuna po četvornom metru. Kakvu vrstu knauf ploča izabrati i koliko je kvadrata potrebno prvenstveno ovisi o vrsti namjene pa se prije kupovine potrebnog materijala valja posavjetovati sa stručnjacima.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Isto je i s odabirom profila i traka, a kvalitetno postavljanje podkonstrukcije za knauf osigurava i kvalitetnu gradnju i dugovječnost. Knauf je trajan materijal i nema straha od brzog habanja. Knauf se lako boja, a prije nanošenja boje dobro ga je prije premazati akrilnim premazom koji začepljuje pore. Tada je potrebno i manje slojeva boje.

Izvor:
VL
Admin
Admin

Knaufom do prostora Admin11

Broj postova : 341
Bodovi : 4587
Join date : 02.09.2013

https://kupski-val.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.