kupski val
Zimska oprema 07_ful10


Join the forum, it's quick and easy

kupski val
Zimska oprema 07_ful10
kupski val
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zimska oprema

Go down

Zimska oprema Empty Zimska oprema

Postaj by Admin pet pro 13, 2013 6:03 pm

Zimska oprema 2fafc910

Zimska oprema od 15. studenog do 15. travnja
Dosad je zimska oprema bila obvezna samo kad je kolnik pokriven snijegom ili ledom, a nije bila vezana uz neki određeni datum.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić donio je odluku o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj koja je stupila na snagu 6. prosinca.
Tom je odlukom zimska oprema postala obvezna na određenim cestama u razdoblju od 15. studenog tekuće godine do 15. travnja iduće godine. Do sada je zimska oprema u Hrvatskoj bila obvezna samo kad je kolnik pokriven snijegom ili kada je na kolniku poledica, a nije, kao primjerice u Sloveniji, bila vezana za određene datume zimskog dijela godine.

I dalje se pod zimskom opremom podrazumijevaju zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. Zimske dionice u odluci su taksativno navedene uz priloženu kartu cesta na kojima je obvezna zimska oprema.

Tako su to zimske dionice autocesta A1 od Zagreba do Maslenice, čitave dužine autoceste A2, A3, A4, A5 i A6. Ukupno je to 839,2 km autocesta. Dakle, pod zimske dionice ne spadaju dijelovi autoceste u Dalmaciji (Maslenica – Vrgorac) i Istarski ipsilon. U zimske dionice državnih i županijskih cesta ulazi 1523,3 km.

Kao kod autocesta, zimske dionice nisu prometnice uz obalu. Primjerice, zimska dionica državne ceste D1 je od G.P. Macelj do Knina, dok od Knina do Splita zimska oprema nije obvezna prema datumu. Ali, treba naglasiti da je i dalje na svim cestama zimska oprema i obvezna ako vladaju zimski uvjeti, odnosno kolnik je prekriven snijegom ili je na njemu poledica. Kazna za vozače koji nemaju zimsku opremu je 700 kuna.


Zimska oprema Sigpic10
Admin
Admin

Zimska oprema Admin11

Broj postova : 341
Bodovi : 3812
Join date : 02.09.2013

https://kupski-val.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.