kupski val
SEVERINA POSTALA VLASNICA IMENA INDEX.HR  07_ful10


Join the forum, it's quick and easy

kupski val
SEVERINA POSTALA VLASNICA IMENA INDEX.HR  07_ful10
kupski val
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SEVERINA POSTALA VLASNICA IMENA INDEX.HR

Go down

SEVERINA POSTALA VLASNICA IMENA INDEX.HR  Empty SEVERINA POSTALA VLASNICA IMENA INDEX.HR

Postaj by Admin pon sij 06, 2014 10:41 pm

SEVERINA POSTALA VLASNICA IMENA INDEX.HR  Severi10

Epilog devet godina dugih sudskih postupaka Severine protiv portala koji je još 2004. godine objavio fotografije s njezine videovrpce na kojoj je snimljena u intimnom odnosu s jednim muškarcem.

Na zaštićeni žig u vlasništvu tvrtke Prva stranica, dugogodišnjeg nakladnika jednog od čitanijih portala index.hr, naša je najpopularnija pjevačica nedavno zabilježila ovrhu u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Nakon pravomoćnosti rješenja, koje je prema našim saznanjima nastupilo u nedjelju, 5. siječnja, vještaci će procijeniti stvarnu vrijednost, a Severina svoju odštetu naplatiti prodajom žiga “index” na javnoj dražbi!

To znači da će se sudbina index.hr-a, autora Matije Babića, kretati u jednom od dva moguća smjera: ili će vlasnik imena “index” postati neki drugi izdavač kada brend bude ponuđen na javnoj dražbi ili će, ne pokaže li nitko interes za njegovu kupnju, Severina ostati nositelj žiga.
Problemi za Babića

Zapravo, to znači da Severina u svakom trenutku Matiji Babiću može naložiti da svoj medijski sadržaj počne objavljivati pod nekom drugom domenom koja u svom imenu neće sadržavati riječ index. U svakom slučaju, portal index.hr uskoro bi mogao promijeniti svog vlasnika, a autori i urednici tog portala svoj bi medij morali preimenovati.

Epilog je to devet godina dugih sudskih postupaka Severine protiv portala koji je još 2004. godine objavio fotografije s njezine videovrpce na kojoj je snimljena u intimnom odnosu s jednim muškarcem.

Kako se dogodio takav obrat u kojem naša najpopularnija pjevačica, ako to poželi, zapravo može postati vlasnica jednog medija, a Matija Babić ima ozbiljnu šansu izgubiti obilježja brenda koji je stvorio?
Naime, unatoč tome što je sud još prije pet godina donio odluku prema kojoj tvrtka zbog objavljenih fotografija mora Severini isplatiti odštetu od 100 tisuća kuna, to se do danas nije dogodilo.
Uzeli najvrednije

Severina i njezin odvjetnički tim zato su se, nakon brojnih mjera i pokušaja ovršavanja indexovih računa, odlučili na jedinu preostalu mjeru - uzet će portalu ono najvrjednije što ima: njegovo ime!

Sve ove godine trajali su sudski sporovi za naknadu štete, ali se nakladnik indexa kroz godine mijenjao, čime se vjerojatno nastojalo izbjeći plaćanje pojedinih obveza. Tako je tvrtka Prva stranica bila ujedno nakladnik portala index (direktor i vlasnik Matija Babić), a poslije je to postala tvrtka Index promocija. Prema trenutno javno dostupnim podacima, Prva stranica nedavno je nakon više od 1000 dana pod blokiranim računima završila u stečaju, dok je sadašnji nakladnik Index promocija, direktorice Vane Šalov, aktivna tvrtka. Imala je, prema dostupnim podacima, 7,8 milijuna kuna godišnjih prihoda u 2012., šest zaposlenih i zabilježen gubitak od 76,9 tisuća kuna. 

Izvor:
Jutarnji


SEVERINA POSTALA VLASNICA IMENA INDEX.HR  Sigpic10
Admin
Admin

SEVERINA POSTALA VLASNICA IMENA INDEX.HR  Admin11

Broj postova : 341
Bodovi : 3811
Join date : 02.09.2013

https://kupski-val.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.