Što danas kuhate?
3 posters
kupski val :: Lifestyle :: Gastronomija
Stranica 1 / 1.
Što danas kuhate?
Kod mene danas : kokošja juha , pečena kokoš ,krompir, salata zelena
Emica- Broj postova : 30
Bodovi : 4109
Plućaca na kiselo
Danas se kuha kao što naslov kaže,a kuharica sam.. ja !
...a evo i kako !
Sastojci:
50 dag telećih ili svinjskih pluća
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
3 krumpira
2 žlice brašna
2 lovorova lista
4 zrna papra
1 grančica peršinovog lista
mljevena crvena paprika (slatka)
ulje
ocat
vegeta
sol
priprema:
Plućaca dobro operite, stavite u hladnu posoljenu vodu sa lovorovim listom i paprom pa kuhaj te oko 1,5 sat. Kada pluća omekšaju, izvadite ih iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance. Posebno skuhajte oguljeni i na kockice narezani krumpir. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo popržite, a zatim dodajte nasjeckani češnjak i mljevenu papriku. Zalijte procijeđenom juhom u kojoj su se kuhala pluća, dodajte lovorov list, posolite i pospite vegetom. Neka zakipi. Tada dodajte narezana pluća i ocijeđeni krumpir i sve zajedno neka kuha na laganoj vatri oko 10 minuta. Zgotovljena pluća pospite nasjeckanim peršinovim listom, skinite s vatre i zakiselite žlicom octa.
...a evo i kako !
Sastojci:
50 dag telećih ili svinjskih pluća
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
3 krumpira
2 žlice brašna
2 lovorova lista
4 zrna papra
1 grančica peršinovog lista
mljevena crvena paprika (slatka)
ulje
ocat
vegeta
sol
priprema:
Plućaca dobro operite, stavite u hladnu posoljenu vodu sa lovorovim listom i paprom pa kuhaj te oko 1,5 sat. Kada pluća omekšaju, izvadite ih iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance. Posebno skuhajte oguljeni i na kockice narezani krumpir. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo popržite, a zatim dodajte nasjeckani češnjak i mljevenu papriku. Zalijte procijeđenom juhom u kojoj su se kuhala pluća, dodajte lovorov list, posolite i pospite vegetom. Neka zakipi. Tada dodajte narezana pluća i ocijeđeni krumpir i sve zajedno neka kuha na laganoj vatri oko 10 minuta. Zgotovljena pluća pospite nasjeckanim peršinovim listom, skinite s vatre i zakiselite žlicom octa.
Re: Što danas kuhate?
Admin je napisao/la:Danas se kuha kao što naslov kaže,a kuharica sam.. ja !
OOOO super !!!
Ja bi isto volila da me nekad neko zamjeni u kuhinji
Ne volim baš provodit vrime kuhajući , al eto kad se mora - mora se .
OT
danas bolonjez umak + njoke i zelena salata
Sram te bilo , ti mene zezašAdmin je napisao/la:..bile su ,a pripremala je teta iz Konzuma
Danas brzinski : kiseli kupus i riža + istarske kobasice- zapečeno
...kako se slažu kiselo zelje i riža !?Ovo je zaozbiljno...Emica je napisao/la:Danas brzinski : kiseli kupus i riža
da, zaozbiljnoAdmin je napisao/la:...kako se slažu kiselo zelje i riža !?Ovo je zaozbiljno...Emica je napisao/la:Danas brzinski : kiseli kupus i riža
meni je to super kombinacija (rekla bi slično zelju + pire)
najjednostavnije za napravit...tepsiju malo namažeš uljem , zelje opereš (zavisi koliko voliš kiselo) , dodaš rižu (malo je prije opereš pod vodom) ...sve to skupa pomješaš.
Ja sam od začina dodala samo papar i ništa drugo.
Na kraju još uliješ čašu vode u zelje i rižu i staviš peć na 200 stupnjeva.
Odličan prilog, probaj...
Zvuči kao da ste spremni za kulinarski podvig! Ta kombinacija kiselog kupusa, riže i istarskih kobasica zapečenih zajedno obećava eksploziju ukusa. To je poput simfonije različitih okusa koje se savršeno slažu. Siguran sam da će ta jela spojena u savršeno zapečenu harmoniju oduševiti vaše nepce i stvoriti pravu gozbu. Pripremite se da se vaš trbuh i duša raduju ovom brzinskom, ali ukusnom obroku!Emica je napisao/la:Danas brzinski : kiseli kupus i riža + istarske kobasice- [You must be registered and logged in to see this link.] zapečeno [You must be registered and logged in to see this link.]
kupski val :: Lifestyle :: Gastronomija
Stranica 1 / 1.